Primarul Sectorului 3, domnul Robert Negoiță este foarte mândru de bordurile roz montate (că era nevoie, că nu era) în mai multe locuri din sectorul pe care îl administrează. Peste unele a trecut abia o singură iarnă, cam cu 2 săptămâni cu zăpadă, peste altele nici măcar atât. La sfârșit de martie, în multe locuri bordurile arată ca în fotografie, deși calitatea este garantată chiar de domnul primar, cel puțin la nivel declarativ.
Pe la unele scări de bloc, cam de o săptămână încoace, au apărut niște coli A4 asemănătoare celor care anunțau că primarul se întâlnește în stradă, prin cartier, cu cetățenii, în perioada alegerilor prezidențiale din toamnă. Ideea era îmbucurătoare, dar experiența cetățenilor a fost cu gust amar, mai ales pentru că domnul primar venea la întâlniri cu materiale de campanie electorală și cu diversioniști care nu lăsau oamenii să discute cu domnia sa despre problemele din cartier.
Acum, Primăria Sectorului 3 este impresionată de situația oamenilor cu venituri foarte mici și acordă pachete alimentare. Nu ar fi de preferat o investiție pe termen lung, reciproc avantajoasă? Încurajarea investițiilor în interesul comunității, organizarea de târguri de joburi sau susținerea de cursuri de calificare și recalificare? Un om care muncește pentru a câștiga banii cu care să-și cumpere hrana se simte mai bine în propria piele, este mai motivat și trăiește cu demnitate.
Vor beneficia de pachetele alimentare persoanele singure și familiile din Sectorul 3 cu venit net lunar pe membru al familiei mai mic sau egal cu 700 de lei. Vedeți în fotografie actele pe care trebuie să le depuneți.
Ni se pare nouă sau Primăria Sectorului 3 a început inventarierea bucureștenilor cu venituri mici și împărțitul pomenii?
Nu mai bine ar oferi cetățenilor din sector locuri de muncă sau măcar programe prin care să-i angajeze cu ora, cu ziua pentru a munci cu folos și pentru ei și pentru comunitate? Să facă, de exemplu, curățenie pe străzi și în parcuri. Unele coșuri de gunoi personalizate cu „Primăria Sectorului 3” sau mai noul și trendy-ul „I Love Sector 3” sunt mereu umplute la refuz pentru că nu are cine să le golească. Nu ar fi într-adevăr o investiție în existența și viitorul oamenilor să muncească pentru o sumă de bani, oricât de mică, decât să ofere primăria direct pomană sub formă de hrană?
Fonduri vedem cu toții că există, câtă vreme primarul de sector aliniază sute de jardiniere pe trotuare, pe spațiile verzi, în parcuri, și mai nou între șinele de tramvai. Cheltuieli total inutile. La o căutare de 3 minute pe Google am găsit prețuri între 50 și 250 de euro pentru astfel de jardiniere. Facturile pentru achiziționarea lor sunt plătite de primărie din bani publici, adică din banii ajunși de la cetățeni la primărie.