CRIM la liceu

3 iulie 2014

Buton-site

www.facebook.com/putereaimplicarii

Cu toții ne dorim un oraș frumos și curat, cu oameni responsabili și implicați. Dincolo de treaba autorităților, fiecare dintre noi poate face ceva: să nu arunce gunoaie pe jos, să îngrijească grădinița din fața blocului, să strângă după cățelul său și multe alte lucruri mici, dar importante.

Pentru că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și niciodată nu este prea devreme pentru a începe educația în spirit civic și comunitar, Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală desfășoară un proiect numit „CRIM la liceu – Puterea implicării”, proiect ce răspunde nevoii de educare a tinerilor într-un spirit civic și comunitar, unde CRIM înseamnă construcție – responsabilitate – implicare – militantism. Proiectul dorește să creeze două comunități de elevi activi civic în două licee din București, care să determine participarea publică în două comunități din alte două licee. Elevii sunt încurajați și sprijiniți să rezolve o problemă identificată chiar de ei în școală sau în apropierea ei. Astfel, elevii vor deveni agenții schimbării și vor învăța cum să-i implice pe părinți și administrația școlii în activitățile lor.

Lucrând împreună și colaborând cu alte grupuri formale și informale, liceenii au prilejul de a se dezvolta personal și de a avea performanțe școlare mai bune, dar și să afle mai multe despre drepturile omului și implicarea în viața societății.

„CRIM la liceu – Puterea implicării” propune întâlniri de lucru săptămânale cu elevii din liceele selectate (Colegiul Tehnic ”Petru Maior” și Colegiul Național ”Grigore Moisil”) și coagularea unor grupuri care să identifice o problemă a comunității, asumată colectiv, pe care să o rezolve. Sesiunile de lucru bazate pe educație nonformală vor facilita organizarea tinerilor într-o rețea de grupuri care să obțină rezultate concrete, formând elevii ca agenți ai schimbării și în alte comunități. Totodată, liceeni vor dobândi o mai mare stimă de sine și toleranță față de ceilalți, vor înțelege locul și rolul lor în societate, ca cetățeni activi. Tinerii implicați vor participa de asemenea la diverse activități în afara spațiului școlii: spectacole de teatru, festivaluri de film documentar și o tabără de activism.

Pentru informații suplimentare despre proiect:
Doina Vella, responsabil PR
e-mail: doina.vella@gmail.com

Marina Țupran, coordonator educațional
e-mail: marina.tupran@gmail.com

Parteneri media: Radio Guerrilla, Think Outside the Box și Bună dimineața, București!

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.