În 1987, în plin avânt tehnico-științific, România înregistra unul dintre cele mai aclamate succese. Generațiile de oameni nou-nouți primeau, cadou, un radio-casetofon de concepție integral românească (adică se găseau piese de schimb pe piața internă) care încălzea inimile și apartamentele. RCS001 devenea un produs de export și, odată cu faima internațională, își câștiga și locul în contrabanda națională.
În interiorul Universității Politehnice din str. Polizu 1-7 funcționează o bijuterie a arhitecturii industriale românești, un muzeu care adăpostește dovezile de inventivitate și inovație românească. Clădirea fostei Școli de Arte și Meserii include un imens luminator care acoperă Hala centrală de asamblare, un fel de grădină botanică ad-hoc astăzi. Trebuie menționat că, la data deschiderii din 1899, Atelierele Școlii primiseră dotare tehnică de prim rang, fapt care le făcea să fie una dintre unitățile industriale cel mai bine înzestrate din București.
Bucureștii dispun de trei muzee tehnice: cel aflat în Parcul Carol, Muzeul Aviației și Polizu. Exponatele din Fostul Atelier de Matrițerie vă așteaptă, de aproape 20 de ani (muzeul a fost redeschis în 2003), să parcurgeți sălile de expunere arhipline, colecțiile și poveștile doamnei custode Liliana Bîrsan.