Suntem un grup de voluntari care își iubesc orașul – fie că este natal, fie că este adoptiv – și care sunt interesați de ceea ce se întâmplă cu el și cu locuitorii lui. Nu suntem ai nimănui altcuiva decât ai Bucureștiului.
Inițiativa noastră este una 100% civică. Nu se află în spatele nostru niciun partid. Aparținem Bucureștiului, după cum ne place să răspundem și credem că, așa cum orice oraș are farmecul său, și urbea noastră este specială și generoasă cu noi dacă-i acordăm puțină atenție. Ca o casă mai mare ce ne este, suntem datori față de ea să o îngrijim și să o respectăm, iar când are nevoie de sprijinul nostru, să-i sărim în ajutor.
Bună dimineața, București! este un salut vesel, cu care vă vom întâmpina o dată pe lună pe străzi, prin piețe agroalimentare, la gurile de metrou, în stațiile de autobuz, în parcuri și pe oriunde altundeva ne vom mai întâlni. Vom lăsa exemplare și în puncte fixe (cinematografe, teatre, librării, baruri, cafenele).
Publicația noastră este una de informare și de atitudine, se va concentra pe subiecte specifice Bucureștiului și pe care noi le credem a fi relevante pentru bucureșteni. Știrile, reportajele și articolele de opinie vor reprezenta nucleul ziarului. Ele vor fi întregite de interviuri cu oameni care au ceva de spus, informații utile, prezentări ale unor proiecte care se desfășoară în București etc. Echipa care realizează această publicație este formată din voluntari cu experiență în diverse domenii, grupul fiind deschis celor care doresc să contribuie. Fondurile necesare tipăririi le strângem deocamdată din donații de la bucureșteni cărora le place inițiativa și munca noastră și care ne sprijină necondiționat. Nu ne prezentăm dumneavoastră în niciun caz ca posesori ai adevărului absolut, ci strângem și vă oferim informații cât mai diverse și mai interesante.
Considerăm că un oraș nu este doar un spațiu locativ. El presupune coabitarea oamenilor, desfășurarea de activități de relaxare, culturale, sportive, de studiu, lucrative, de dezvoltare și optimizare a calității vieții. Orașul înseamnă pentru locuitorii săi „acasă“, nu locul de unde te grăbești să fugi în week-end. El se mândrește cu cetățenii săi și invers, cu grădinițe, școli, săli de sport, personalități în diverse domenii, cu evenimentele pe care le găzduiește, cu istoria sa. Un oraș conștient de valoarea sa nu-și demolează monumentele istorice, nu lasă în paragină casele marilor personalități, construiește grădinițe și școli frumoase și bine dotate pentru copiii săi. Ne propunem să vă povestim despre monumentele Bucureștiului, să vă informăm despre decizii ale autorităților care vă vor influența viața, pe scurt, să reînviem spiritul de comunitate și să încurajăm oamenii să-și recapete orașul.
Credem în dezvoltarea firească, pe baza unei viziuni care are omul ca element central. Ne place în parc, în orașul vechi, să mergem la spectacole, să ne întâlnim cu prietenii, ne place să facem sport, să citim, să descoperim lucruri noi, ne fascinează știința și tehnica și ne place să ne purtăm respectuos cu ceilalți. Iubim orașul vechi pentru că ne povestește istorie și ne prezintă clădiri construite în armonie una cu cealaltă și ne plac construcțiile moderne construite legal, cele așezate la locul potrivit, fără să umbrească sau să agreseze alte clădiri sau spațiile verzi.